Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus!

This Post Has Been Viewed 324 Times

Het was vroeg in de ochtend toen ik op weg naar werk langs een vrouw fietste. In mijn hoofd hoorde ik; ‘’zeg tegen de vrouw, God houdt van u’’.  De gedachten over wat ze van me zou denken en het idee dat ik te laat op mijn werk zou kunnen komen. Was genoeg om stug door te fietsen en het niet tegen de vrouw te zeggen.

Er volgde verschillende momenten waarop ik het idee had dat God sprak maar ik er niets mee deed. Ik was bang voor de reacties van de ander of dacht nu is niet het moment.

Tijdens mijn stille tijd sprak God heel gaaf door bijbelteksten heen en tijdens een samenkomst ervoer ik Gods aanwezigheid. Het is fijn om zo’n levende relatie met God te hebben. Maar ik wilde Zijn wil doen en dat was het evangelie uitdragen, maar puntje bij paaltje was ik te schijterig.

Op een ochtend bad ik of God alstublieft iets tegen mij wilde zeggen wat een ander zou opbouwen tot eer van Hem. Na mijn stille tijd en mijn ontbijtje, stapte ik op de fiets naar mijn werk. Terwijl ik met muziek in mijn oren aan het rijden was, zie ik de vrouw van een paar weken geleden. Ik fietste een stukje verder terwijl ik herinnerd werd aan de belofte die ik gemaakt had, dat ik tegen haar zou zeggen dat God van haar hield, als ik haar nogmaals zou zien.

Met een bonkend hart van de spanning fietste ik terug naar de vrouw en zei tegen haar; ‘’Mevrouw ik heb het heel erg op mijn hart om u te vertellen dat God van u houdt’’.

Het antwoord was enigszins teleurstellend; ‘’Ik ben blij dat jij dat zo sterk gelooft’’, maar ik deed het tenslotte niet voor mezelf maar voor haar en voor God. Dus ik zei haar gedag en fietste verder.

Heb jij ook moeite met het verstaan en vind je het soms eng te doen wat Hij vraagt? Weet dan dat God Zijn werk niet van jou afhangt, maar Hij het heel graag samen wilt doen. Dat Hij je stimuleert uit te stappen en Hij erbij is als je die stap zet. We hoeven ons niet te schamen voor het evangelie.

Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook voor de Griek. Romeinen 1:16

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Using cookies
This site uses cookies for you to have the best user experience. If you continue to browse you are consenting to the acceptance of the aforementioned cookies and acceptance of our cookie policy