”Een mooi mens”

This Post Has Been Viewed 396 Times

‘’Een mooi mens!’’

Het is zaterdagmorgen, vandaag mag ik getuigen zijn van twee vrienden die hun liefde bezegelen met het jawoord. Van een afstandje sta ik te kijken hoe de ceremoniemeesters de bruiloft zo goed mogelijk proberen te regelen. Ze zijn druk in de weer en geven her en der aanwijzingen aan andere. Enerzijds lachend, anderzijds geconcentreerd of het allemaal wel goed gaat. Ik raak met ze aan de praat en de lieve woorden die ze spreken verwarmen mijn hart. Wat een mooie, gedreven mensen denk ik bij mezelf, maar zeggen doe ik het niet.

S’ middags regent het en af en toe hoor je mensen wat mopperen over het weer, voor ik het weet ga ik er in mee. Maar direct vraag ik me af waarom. Het weer doet niets af aan de mooiheid van de dag, aan de liefde die uitgestraald wordt en aan de sfeer die er hangt.

Ik staar een beetje voor me uit en denk terug aan de preken die ik de laatste tijd luister over een cultuur van bemoedigen en het verlangen om dit te creëren. Steeds vaker ben ik me bewust van wat ik uitspreek en hoe vaak daarvan woorden negatief zijn. Negatieve woorden kunnen in een hart gegrift staan en jaren later nog pijn doen. De indirecte woorden tegen mij ‘’je bent te dom om naar een normale middelbare school te gaan’’, stonden geschreven in mijn hart. Wat als de woorden die ik spreek, net zo’n stempel achterlaat… Ook verlaten roddels mijn mond of hoor ik ze aan en diep in mijn hart weet ik, dit hoort niet thuis in een cultuur van bemoedigen. Wat ik wil dat wordt geoogst moet ik zelf zaaien…

Ik sluit mijn ogen en bid; Laat de woorden die over mijn lippen gaan, woorden zijn van bemoediging en liefde. Maak me bewust van de momenten dat ik negatief spreek en help me om een roddel vrije zone en een cultuur van bemoedigen te creëren. Door andere aan te sporen en te wijzen op de negatieve woorden die gesproken worden. Vergeef mij voor de momenten dat het toch verkeerd gaat en leer mij positieve woorden uit te spreken naar andere toe. Amen.

Ik open mijn ogen, kijk om mij heen, loop naar een van de ceremoniemeesters toe en zeg: ‘’Je bent een mooi mens’’.

 

Pleit je ook voor een cultuur van bemoedigen en wil je meer leren over de kracht van woorden?

https://www.youtube.com/playlist?list=PLMjenounhBlzNxZX5n33eYRSa2J_2Uwc9

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Using cookies
This site uses cookies for you to have the best user experience. If you continue to browse you are consenting to the acceptance of the aforementioned cookies and acceptance of our cookie policy